Άρθρα

Rib Eye

Το Rib Eye steak είναι μπριζόλα μοσχαρίσια η οποία προέρχεται από το έβδομο (7ο) μέχρι και το δωδέκατο (12ο) κόκκαλο. Η μπριζόλα μπορεί να είτε με κόκκαλο (έχουμε το prime rib) είτε χωρίς ύστερα από την ιδιαίτερη κοπή του! Είναι άκρως γευστικό και τρυφερό.  Το συνιστούμε για καλό αργό ψήσιμο στο φούρνο  ή στο γκριλ αλλά απογειώνεται η γεύση…

Read More →

Ταλαιπώρια

Η κυρία λεει στον χασάπη: – θα ήθελα να μου κόψετε ένα κομμάτι κρέας τρία κιλά εφτακόσια γραμμάρια ακριβώς. – Μάλιστα, λεει εκείνος παραξενεμένος. Ρίχνεται στη δουλεία, κόβει, ξανακόβει, ζυγίζει, ξαναζυγίζει. – Ορίστε, λεει τελικά, δείχνοντας της το κομμάτι που ζήτησε. Τρία κιλά κι εφτακόσια γραμμάρια ακριβώς. Να σας τα τυλίξω; – Όχι, δεν θα…

Read More →

Οι καταναλωτές εμπιστεύοντε τους παραδοσιακούς κρεοπώλες

http://meatnews.gr/article/index/567

Σε ποσοστό 64% οι καταναλωτές του Ηρακλείου εμπιστεύονται τα παραδοσιακά κρεοπωλεία για να κάνουν τις αγορές τους. Αυτό δείχνει η έρευνα που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για λογαριασμό του Σωματείου Κρεοπωλών του νομού, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου (φωτογραφία). Σύμφωνα με τις απαντήσεις των καταναλωτών ένα 15% ψωνίζει από κρεαταγορές και μεγάλες…

Read More →

Onion Rings

Δημιουργία onion rings από Nicko’s Kitchen

Να το αφήσω;

Έρχεται ένας πελάτης και μου λέει βάλε ένα κιλό κιμά. Κόβω το κρέας σε κιμά και βγαίνει λίγο παραπάνω κι έχουμε τον εξής διάλογο: -Κυριε Τάκη βγήκε λίγο παραπάνω να το αφήσω; -Άστο και βάλε άλλο!

Τα μέρη του μοσχαριού και η χρήση τους

Back to Top